Silvia Wientjes

Leerkracht groep 6
Onderwijsontwikkelaar

silvia.wientjes AT eenbes DOT nl

Ik ben inmiddels al een aantal jaren werkzaam op de Crijnsschool en dat doe ik met veel plezier! Ik ben een ambiteuze leerkracht en vind het belangrijk om op de hoogte te zijn van ontwikkelingen binnen het onderwijs en wil hiermee mijn kennis en vaardigheden blijven verbreden. Daarom heb ik de Master opleiding "Leren en Innoveren" gevolgd en ben ik nu tevens werkzaam als onderwijsontwikkelaar. Dit jaar ben ik samen met andere collega's aan het onderzoeken, hoe we middels kindgericht leren ons onderwijs kwalitatief nog beter kunnen maken. 

 

In mijn lessen maak ik regelmatig gebruik van verschillende coöperatieve werkvormen, waarmee de kinderen samen tot leren komen. Met coöperatief leren maak ik graag gebruik van de verschillende talenten van de kinderen. De ene keer kom ik bijvoorbeeld de kinderen die beweegknap zijn tegemoet en de andere keer de kinderen die rekenknap zijn. Voor mij is het een uitdaging om hierin zoveel mogelijk te variëren, zodat alle intelligenties regelmatig aan bod komen.

Met veel plezier werk ik samen met de kinderen thematisch aan verschillende projecten.  Doordat wij thematisch werken merk ik dat de betrokkenheid van de kinderen wordt vergroot.  Ik vind het fijn om te horen wat kinderen al weten en kunnen bij een bepaald thema, maar tevens om ze verder te helpen bij bepaalde moeilijkheden.

 

Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich bij mij in de klas gewaardeerd voelen en met plezier naar school gaan. Ieder kind zie ik als een uniek persoon.  Ieder kind is anders en deze verschillen mogen er zijn. Ik zie dit als een uitdaging om hier mee om te gaan! 

 

Werkdagen: maandag, donderdag en vrijdag

Naar overzicht