Maureen van den Boom

Leerkracht groep 8
Interne coach

maureen.vandenboom AT eenbes DOT nl

Ik werk heel wat jaar met veel plezier op de Crijns!  Ik ben er trots op om onderdeel uit te mogen maken van dit leuke, warme, leergierige en innovatieve team! Ik sta achter onze visie "Veel, Veelzijdig en met veel plezier" naar school. Dat geldt voor mezelf, maar zeker voor de kinderen.
Ik ben actief geweest in heel veel groepen, bij de kleuters, groep 3, 3/4, 4, 5, 6 en 8.
Die afwisseling vind ik erg leuk en houdt me scherp.

We werken op onze school veel met coöperatief leren. Kinderen leren met behulp van verschillende werkvormen hoe ze moeten samenwerken, ze zijn daarbij positief van elkaar afhankelijk. Ze overleggen en praten met elkaar, maar wel volgens een bepaalde structuur. Dat spreekt mij enorm aan. Ik zie dat kinderen dingen aan elkaar leren ipv alleen maar naar de juf te moeten luisteren.
Ook zijn we bezig met meervoudige intelligentie. Hierbij proberen we meer tegemoet te komen aan de intelligenties van alle kinderen. Elk kind heeft talenten, het is aan ons om uit te zoeken welke dat zijn en ze in te zetten bij gebieden die extra hulp behoeven. Dit vind ik reuze interessant, maar vergt wel een andere manier van kijken naar de lesstof!

Ook ben ik interne coach. Dat betekent dat ik leerkrachten coach op allerlei gebieden. Denk hier bij aan meervoudige intelligentie en coöperatief leren. Ik heb de opleiding tot beeldbegeleider met succes afgerond en nu mag ik mijn collega's helpen om te werken aan hun eigen ontwikkeling. Naast het coachen van leerkrachten liggen er ook veel kansen in het coachen van kinderen. Kinderen weten zelf erg goed wat hun ontwikkelpunten zijn en ik help ze graag om hun zelf gestelde doelen te bereiken! We werken dan voor een bepaalde periode aan een vaardigheid en hebben wekelijks een gesprek hierover. Het geeft me energie als ik zie dat kinderen de opgedane vaardigheden ook echt gaan toepassen in de praktijk. Sommige kinderen hebben net dat beetje “extra “nodig. Wat fijn dat ik dat mag geven!

Kortom de slogan" leerkracht elke dag anders" klopt helemaal!

Werkdagen: donderdag en vrijdag.