Jolanda Govaarts

leerkrachtondersteuner groep 5

jolanda.govaarts AT eenbes DOT nl

Sinds 2005 werk ik met veel plezier in het basisonderwijs eerst als leerkracht in midden-en bovenbouw, ict-er en mediacoach en nu hier op de Crijnsschool als leraarondersteuner.

Gedreven en enthousiast. Leergierig en nieuwsgierig naar wat kinderen beweegt en naar vernieuwingen. Wat houdt het onderwijs boeiend, wat maakt onderwijs meer passend voor de individuele leerling? En meer passend in deze tijd van digitalisering? Om die reden heb ik mij de afgelopen jaren verder verdiept in de zgn. 21st century skills, o.a. mediawijsheid, informatie- en presentatievaardigheden, kritisch denken, programmeren, creatief denken, samenwerken en sociale vaardigheden.

Mijn ‘voelsprieten’ staan continu op scherp: wat heeft het kind nodig en hoe kan ik het begeleiden in zijn of haar leerproces? Het leren leren. Ook in relatie tot andere kinderen: hoe stelt het kind zich op? Het prettig omgaan met elkaar.

Het regelmatig met elkaar erover hebben hoe je nou het beste dingen kunt aanpakken, dat levert vaak mooie gesprekken op, ideeën om uit te proberen en uiteindelijk inzicht in je eigen manier van leren en omgaan met elkaar.

Ik zie graag een kind huppelend naar school komen en fluitend naar huis gaan.

We hebben tenslotte allemaal hetzelfde doel voor ogen: welzijn en groei in de ontwikkeling van het kind. Samen gaan waar we samen voor staan!