Burcu Tekcan

Leerkracht groep 7

burcu.tekcan AT eenbes DOT nl

Mijn naam is Burcu Tekcan. Leren en anderen wat leren is mijn passie!

Op dit moment ben ik bezig met een herintredingstraject.

Een van mijn dromen was; leerkracht basisonderwijs worden! Het werken in de klas en werken met kinderen doe ik met enorm veel plezier!

Mijn missie is kinderen inspireren om alles uit zichzelf te halen en ze bewust maken dat zíj het stuur van hun leerproces vast hebben! Ik geloof erin dat iedereen erg ver kan komen door middel van zelfreflectie en zelfregulatie. Hoe mooi is het als kinderen voor zichzelf leren en niet voor de juf en of mama of papa!

Ik vind het erg belangrijk dat kinderen volledig zichzelf kunnen zijn, zodat ze ook open staan voor de ander, want de ander is zeker de moeite waard om te leren kennen. In de klas voeren we vaak gesprekjes om elkaar goed te begrijpen en te bespreken waarom dingen lopen, zoals ze lopen. Het vak leerkracht daagt me elke dag en elk moment weer uit om nieuwe tools te ontwikkelen om de kinderen beter te bereiken. Hiermee wordt mijn onderzoekende houding elke dag weer geprikkeld om het beste uit me te halen!

De kinderen in mijn klas krijgen de mogelijkheid om elkaar te helpen en te ondersteunen, ook door middel van coöperatieve werkvormen. Hoe mooi is het als een kind geholpen kan worden door de uitleg van een ander kind? Het kunnen uitleggen betekent dan ook dat de leerstof goed beheerst wordt. Het positief denken, dat je door een leerkuil moet gaan om écht tot leren te komen en dat leren met vallen en opstaan is, is iets waar ik vaak mee bezig ben in de klas.

Met trots maak ik deel uit van ’t Crijnsteam!

Samen met de ouders zet ik me graag in voor kinderen, want wij hebben allemaal hetzelfde doel:

alle kinderen op hun eigen manier en tempo laten schitteren!

Ik vind het namelijk belangrijk dat we in gesprek blijven, zodat uw kind nóg beter tot leren komt en lekker in z'n vel blijft zitten. De deur staat dan ook altijd open!

Werkdagen: woensdag t/m vrijdag