We hebben er een geitje bij!

VOORLEZEN

is rustgevend

prikkelt de fantasie

brengt ouder en kind samen

heeft invloed op de taalontwikkeling

stimuleert ook de sociaal- emotionele ontwikkeling

is magisch: platte woorden worden  in de beleving een mooi verhaal

Vandaag was de start van de nationale voorleesdagen. Als leesschool zijn we daarom vanochtend met de hele school gestart met een gezamenlijk ontbijt. Alle kinderen, groot en klein, zaten door elkaar in de klassen. Samen hebben ze hun ontbijt gegeten.

Tijdens deze nationale dagen staat het prentenboek "We hebben er een geitje bij" centraal. De kinderen van groep 8 hebben dit boek voorgelezen in de groepen.

We gaan per klas bijhouden hoeveel bladzijdes de kinderen thuis gelezen hebben. Ze mogen dan gekleurde vloeistof in de maatbeker doen. Als de maatbeker vol is, mag de vloeistof in de grote bak van de klas. Volgende week donderdag bekijken we welke klas het meeste heeft gelezen!

Elke dag kiezen we in de klas twee 'leesknappe' kinderen. Deze kinderen komen met een foto op het raam te hangen. Zo hangen we de hele school vol met voorleeskampioenen.

We wensen iedereen, op school en thuis, veel (voor)lees plezier!

Bekijk de foto's van

Voorleesontbijt