De Crijns breidt uit!

NUENEN, 11 MAART - Vandaag was een feestelijke dag op de Crijnsschool. Na een lang traject is er een nieuw gebouw geopend waarmee de Crijnsschool eindelijk kan uitbreiden. Reden voor een feestje. Vanmorgen is dit met de hele school gevierd.

 

De Crijnsschool is een erg populaire school in Nuenen. Ondanks dat er ook in deze gemeente al tijden minder kinderen worden geboren, bleef de Crijnsschool maar groeien. Een modern onderwijsconcept en een school die bekend staat om zijn goede zorgstructuur, blijkt voor veel ouders doorslaggevend om voor de Crijnsschool te kiezen. Deze populariteit heeft alleen ook consequenties: de school is uit zijn voegen gegroeid. 

 

Om deze reden hebben er drie jaar lang twee groepen in basisschool de Wentelwiek gehuistvestigd gezeten. Op een gegeven moment is er een weg gevonden om ook daar goed onderwijs te bieden, maar er moest wel hard gewerkt worden om deze groepen echt onderdeel te laten zijn van de Crijnsschool. Voor de kinderen, ouders, maar ook voor medewerkers. Kwaliteitsverlies lag op de loer. 

 

Twee jaar geleden is er daarom een traject in gang gezet om de Crijnsschool, gelegen aan de Heikampen, uit te breiden. Een traject wat heel wat voeten in de aarde had. Plannen zijn gewijzigd en planningen werden aangepast, maar met uiteindelijk een mooi resultaat. Er staat een prachtig gebouw waarin drie klassen plaatsnemen, met de meest moderne digiborden, met werkplekken die bij het huidige onderwijs passen (groepstafels, een zitbank, staantafels, poeven) en een eigen bibliotheek. Een gebouw waar eigentijds onderwijs gegeven kan worden. 

 

Er is weer rust in de school, met iedereen zijn eigen ruimte. Bij de feestelijke opening was zichtbaar dat men trots is op dit resultaat. De crijnsschool is een locatie die op deze manier een mooie toekomst tegemoet gaat.